top of page

Kunstisuuna õppekäik

16.novembril, kolmapäeval, käisid kunstisuuna õpilased koos õpetaja Aave Päevaga Tallinnas ekskursioonil. Reis algas kell 9:15 rongijaamas kokku saamisega.

Esimene koht, mida külastati oli Vanalinna Fotomuuseum, kus oli õpilastel võimalus töödelda foto 19.sajandi meetoditega. Kuigi päikese asemel kasutati UV lampi, nägi lõpptulemus välja ehe. Kuna ühe korraga mahtus pilte tegema vaid kaks inimest, siis ülejäänud noored said samal ajal tutvuda fotograafia ajaloo näituse erinevate osadega. Suureks abiks oli valvelauast saadud avatud mänguvälja brošüür, kus olevatele küsimustele tuli leida vastused näitust omal käel uurides. Kui kõik olid lõpetanud suundus terve grupp kõige alumisele korrusele, kus oli üles pandud rahvusvaheline noorte näitus Eksperimenta. Seal sai imetleda fotosid mille autorid olid vanustes 14-20.

Teel Tallinna Toomkirikusse külastati veel Tallinna Linnagaleriid,kunstihoonet ja Aleksander Nevski katedraali. Toomkirikusse jõudnud grupp juhatati kõigepealt istuma altari ette, kus anti lühiülevaade Christian Ackermanni loomingut uurivast projektist ning siis jagati õpilaste seltskond kaheks - pool grupist jäi kuulama ülevaadet Ackermanni elust ja loomingust, samas kui teine pool suundus tellingutele altarit lähemalt uurima. Tellingud olid ehitatud altariga võimalikult sobivaks ning ulatusid kõrgele lae alla. Üleval oli võimalik vaadata altari tipus olevele Jeesus Kristuse kujule silma. Pärast seda kui mõlemad grupid olid nii tellingutel ära käinud kui ka Ackermanni elulooga tutvunud, ootas ees pikast keerdtrepist üles Toomkiriku torni ronimine. Sealt avanes vaade Tallinna vanalinnale. Tagasi alla tulles oli kuulda allajõudnute kergendust. Sellega sai ekskursiooni ametlik osa läbi ja õpilased said loa aega koju tagasisõiduni ise sisustada.


bottom of page